Bezoekersinfo

Locatie
Duizel in het Park vindt plaats in het Vroesenpark. Dit prachtige park ligt in Blijdorp, de Rotterdamse deelgemeente Noord.

Openingstijden 
Vrijdag 4 augustus 2017 | van 16:00 tot 23:00 uur
Zaterdag 5 augustus 2017 | van 13:00 tot 23:00 uur
Zondag 6 augustus 2017 | vanaf 13:00 tot 23:00 uur

Entree
€ 3,- per festivaldag / € 6,- passe-partout / kinderen t/m 12 jaar gratis

Eigen meegebracht eten en drinken
We gaan je niks verbieden, maar je hoeft echt niet je koelkast leeg te rouzen. We hebben heel veel lekkers te eten en drinken. Een koud getapt biertje smaakt toch veel lekkerder dan zo'n lauw blikje pils van de grootgrutter! En je steunt er ook nog eens het festival mee, want met onze baromzet wordt het programma en alle faciliteiten betaald die noodzakelijk zijn om een mooi feestje te vieren met jullie. Hier vind je ons aanbod.

Betalen
Met onze eigen munt, de OEHOE, kun je alles betalen, van burger tot bijzondere ervaring in het bos. Aan de bar word je zo sneller geholpen. Een OEHOE kost 2,50 euro, maar we werken ook met halve OEHOE's. En je hoeft alleen je pinpas mee te nemen, want het festival is PIN-ONLY!
 
Toegankelijkheid

We willen dat het festival toegankelijk is voor iedereen. Daarom houden we de entree laag. Maar we nemen ook andere maatregelen: goede bereikbaarheid van de podia, genoeg vrijwilligers die kunnen helpen en zoveel mogelijk programmaonderdelen die rolstoeltoegankelijk zijn. 

Mocht je vragen hebben over de toegankelijkheid, stuur dan een mailtje naar info@duizelinhetpark.nl

Duizel, zo duurzaam mogelijk
We doen ons best om Duizel in het Park zo duurzaam mogelijk te organiseren. De crewcatering van Duizel is biologisch en vegetarisch. Doel is om de afvalberg zo klein mogelijk te houden en de afvalstroom zo goed mogelijk te scheiden! ’s Nachts draaien alle koelingen van de horeca op een eigen generator, waardoor we alle overbodige stroomverbruikers kunnen uitschakelen. Wat zorgt voor een minimale uitstoot.
 
En ook dit jaar pakken we het afvalvraagstuk weer grondig aan. Samen met Thuisrecycling.nl zet Duizel een volgende stap in de gescheiden inzameling van het festival afval. En dat doen we dit jaar helemaal anders: Duizel in het Park goes plastic fantastic! Plastic?! Ja plastic heeft misschien een slechte reputatie, maar het is een waardevolle grondstof voor nieuwe producten. Bovendien hebben we geleerd dat het meer effect heeft om één afvalstroom goed in te zamelen, dan heel veel afvalstromen een klein beetje. Meer effect voor het milieu en makkelijker voor jou als bezoeker. Dus tijdens Duizel eet en drink je alles wat wij serveren uit plastic én gooi je je glas of bordje na gebruik in de oranje plastic bak.
 
Inrichting park
Duizel in het Park gebruikt niet het gehele park, dus je kan van het park blijven genieten, ook als je geen festivalganger bent. Wij bevinden ons aan de noordkant met de hoofdingang ter hoogte van het midden van de Vroesenlaan. Een deel van het park is dus wel afgesloten en ook de bootcamp plek, de speeltuin en het bos grenzend aan het Vroesenpad zijn tijdens het festival alleen beschikbaar voor festivalbezoekers. Het Vroesenpaviljoen is gewoon bereikbaar.
Het park is natuurlijk al schitterend van zichzelf, maar toch proberen we er ieder jaar weer een bijzondere Duizel twist aan te geven. Floris van Studio Zegwaard is dit jaar verantwoordelijk voor de parkvormgeving.
 
Over het Vroesenpark
De groene stadsoase Vroesenpark, dat tot 1977 officieel Blijdorp Park heette, maar op z’n eigenwijze Rotterdams al lang bekend stond als Vroesenpark, werd in 1929 ontworpen als sierpark. Het huidige ontwerp komt uit 1958, nadat in de hongerwinter alle bomen waren omgehakt. Tegenwoordig rennen er in de winter de honden van de buren doorheen, terwijl ’s zomers heel Rotterdam er gemoedelijk de barbecue aansteekt. Sinds 2015 bevindt in dit park ook het Vroesenpaviljoen waar je het hele jaar terecht kan voor een hapje en een drankje en om je buren te ontmoeten.