10.000 bezoekers, meer dan 50 acts en 20.000 regenwormen op Duizel in het Park 2017

Nieuws

Duizel in het Park kijkt terug op een geslaagde editie met zo’n 10.000 bezoekers en prachtig zonnig weer. Het publiek – van piepjong tot hoogbejaard - heeft van vrijdag 4 t/m zondag 6 augustus kunnen genieten van een gevarieerd aanbod aan kunst, theater, muziek en literatuur.

De speciale activiteiten en workshops voor kinderen – zoals Het Reservaat van Villa Zebra / Toine Klaassen – waren het hele weekend door drukbezocht. Eén van de hoogtepunten van zaterdag was de Turkse folkrockband Altin Gün, die bij ondergaande zon speelde voor een enthousiast publiek. Muzikaal hoogtepunt op zondag was Mitch Rivers uit Rotterdam met zijn soulvolle, bluesy sound.

Programma In 't Bos

Sinds vorig jaar wordt ook het bos achterin het park betrokken bij het festival. Dit rustige stukje natuur vormde de achtergrond voor theater, dans en muziek die om stilte en intimiteit vragen. De engelachtige stem van zangeres Pitou kwam daar perfect tot z’n recht. Bijzonder was ook Luister & Duizel: Rotterdamse Spoken Word artiesten, waaronder stadsdichter Derek Otte, droegen voor uit eigen werk.

Dans was er ook, door de vijf vrouwelijke performers van Cie.Woest. In Lucky Shots daagden zij de zwaartekracht uit in een energieke voorstelling, die geheel was vormgegeven op de locatie.

Dieper in het bos vonden bijzondere ontmoetingen plaats tussen telkens twee onbekenden: zij gingen met elkaar een culinaire uitdaging aan bij Tafelgenoot. Social food designer Karlijn Souren onderzocht hiermee of een gezamenlijke eetervaring een generatiekloof kan overbruggen.

Duizel heeft Dorst

Met het loslaten van 20.000 regenwormen op zaterdag vroeg Duizel in het Park aandacht voor de waterproblematiek in het Vroesenpark en de wijk Blijdorp. Onze Chroniqueur van het Water, Corinne Heyrman, schreef een bijzondere brief gericht aan haarzelf vanuit het perspectief van het water. Duizel heeft Dorst is één van de voorbeelden van Duizel Stadslab, waarmee Duizel in het Park op zoek gaat naar oplossingen voor sociaal-maatschappelijke en milieukundige vraagstukken.

Volgend jaar viert Duizel in het Park - in het eerste weekend van augustus - het 10-jarige jubileum!