Duizel heeft Dorst

Nieuws

De rapportage die NOSop3 maakte tijdens Duizel in het Park 2017

Met de programmalijn Duizel Stadslab gaat Duizel in het Park op zoek naar oplossingen voor problemen op het festival zelf en in de wijk rondom. Eén van de projecten van Duizel Stadslab is Duizel heeft Dorst, dat we hebben ontwikkeld in samenwerking met ontwerpbureau Afdeling Buitengewone Zaken en waarin we de waterproblematiek centraal stellen.

Enerzijds hebben we last van een wateroverschot in het park en de omliggende wijk, die bij hevige regen dienst doen als afwateringsgebied voor de binnenstad. Anderzijds ontbreekt (schoon) water voor bijvoorbeeld het spoelen van glaswerk op het festival.

In 2017 focussen we - in samenwerking met WaterSensitive Rotterdam en Gebiedscommissie Noord - vooral op wateroverlast en de opvang van hemelwater. We voeren gesprekken met ontwerpers en kunstenaars, maar ook met jou, als bewoner en/of bezoeker. Omdat we het belangrijk vinden om te horen, hoe jij denkt over wateroverlast en -opvang in de grote stad. En om gezamelijk in actie te komen!

Wat stond er tijdens Duizel in het Park 2017 op het programma?

Zaterdag 5 augustus 2017

Op zaterdag trekt er een kleine parade over het festival, waarmee we aandacht voor het waterprobleem vragen, informatie geven over wat je zelf kunt doen en – echt waar - 20.000 regenwormen uitdelen (onze ‘gangmakers’). Deze kleine beestjes zorgen er namelijk voor dat de grond onder onze festivalvoeten weer lekker luchtig wordt waardoor het water beter weg kan lopen. Verder trekken we de wijk in om kale stenen te vervangen voor fris groen met hulp van ons Guerilla Gardening team van Stichting Tussentuin en Groenpool Noord. Onze ‘Chroniqueur van het water’, Corinne Heyrman, loopt rond om jouw verhalen over water op te tekenen. Tijden: 14.00 - 20.00 uur

Zondag 6 augustus 2017

De bevindingen en uitkomsten van zaterdag worden gepresenteerd en onze chroniqueur verkondigt de meest inspirerende waterverhalen. Ontwerper en onderzoeker Moniek Driesse, komt daarnaast vertellen over haar onderzoek naar het recht op water in Mexico-stad. Aanvang: 18.00 uur