Muziekprogrammeur Dennis Koster vertelt

Nieuws

Dit jaar vier ik mijn eerste lustrum bij Duizel in het Park: sinds 2013 ben ik muziekprogrammeur van dit mooie, muzikale festival in het Vroesenpark. Duizel is qua aantal bezoekers gegroeid in die jaren, maar heeft nog altijd haar gemoedelijke sfeer én verrassende karakter behouden.

Ik zie het hele jaar door veel live muziek en heb dan altijd ook mijn Duizel in het Park bril op om te kijken of er bands en artiesten bij zijn die passen bij de sfeer en het karakter van Duizel. Ik nodig enerzijds acts uit, waarvan ik het idee heb dat ze aan het begin van hun doorbraak naar een groter publiek staan. Vaak maken ze die belofte waar, als ik terugkijk zijn er vele fantastische acts de revue gepasseerd. Anderzijds zoek ik naar acts die onder de radar zeer mooie muziek maken en het Duizel publiek weten te raken. 

Persoonlijk bewaar ik hele goede herinneringen aan Clean Pete, Kim Janssen, Sky Pilots, The Cosmic Carnival, Goslink, Crying Boys Cafe, Luwten, Amber Arcades, Black Atlantic, The Dawn Brothers, Meneer van Dalen en Winterdagen.

Ook dit jaar staat er weer een diversiteit aan talentvolle bands en singersongwriters op het programma. Op het podium In ‘t Bos heb ik artiesten geprogrammeerd, die om een kleine, fijne omgeving vragen. In de groene beschutting van de bomen nemen ze je mee in hun universum. Zoals 3voor12 talent Pitou, die je ongetwijfeld betovert met haar prachtige stem. Net als Ella, op zondag. Als haar subtiele gitaar melodieën, minimale elektronica en fluisterstem tussen de bomen weerklinken, spreken de stiltes hardop.

Op het hoofdpodium Op ‘t Gras gaat het er vaak wat harder aan toe en mag er gedanst worden, graag zelfs. Hier verwelkomen we onder andere Nana Adjoa, nog een 3voor12 talent, met haar zwoele, zomerse muziek die doet denken aan Britse triphop uit de jaren ’90. Ook Mitch Rivers is van de partij, met zijn soulvolle americana. Als hij zijn Rotterdamse strot opentrekt, breekt bij mij spontaan de zon door, weer of geen weer. Waar ik erg naar uit kijk is de afsluiter op zaterdag. Ik mag nog niet vertellen wie het zijn, maar man oh man, dat wordt gegarandeerd een feestje!

Zeker weten dat je daarna door wil naar de officiële afterparty op tennispark Blijdorp. Daar kun je tot in de kleine uren losgaan op de beste hits van toen en nu, uit de platenkoffer van Leipe Wil en Tequila Den. Mét een verrassingsoptreden tussendoor, van een zeer opvallende Rotterdamse band.

Tot op Duizel, ik ben er klaar voor!