Ontmoetingen tussen generaties

Nieuws

Het Danspaleis op Duizel in het Park

Rond het Vroesenpark wonen veel oudere bewoners die daar al geruime tijd leven, veel over de wijk weten en het park beschouwen als hun achtertuin. Veel van deze senioren hebben echter nauwelijks of geen contact met de jongere generatie bewoners. Maar niet iedere 80-plusser wil thuis achter de geraniums blijven zitten. Met de programmalijn Ontmoetingen tussen generaties betrekt Duizel in het Park deze ouderen sinds een aantal jaren bij het festival en slaan we een brug tussen hen en de jongere bezoekers. Dit jaar hebben we op het programma staan:

Mengelmoes - De moestuin als bron van verhalen // Met deze reizende installatie - inclusief tuin, keuken, expositie en podcast - worden de mooiste volks- en moestuinverhalen van vroeger en nu opgehaald én gedeeld. Op vrijdag worden de verhalen gepresenteerd, op zaterdag en zondag kun je de mini-installatie van Mengelmoes bezoeken.

Het Danspaleis // Op zaterdag kunnen de voeten van de vloer, bij dit gezellige dansfeest. De PlatenDraaier (PD) trekt ouwe krakers uit zijn koffer, zoals Johnny Hoes, Louis Prima, Doris Day en vele andere sterren van weleer. Voor 65-plussers en al hun vrienden, familie, buren en Duizelbezoekers die van muziek en dansen houden.

Q&A With the Grey // Voorafgaand aan Het Danspaleis. Leg je levensvragen en -dilemma’s (over liefde, werk, gezondheid) voor aan de ervaringsdeskundigen en tachtigplussers van the Grey en ga naar huis met een eerlijk en gedegen advies.

Ik Was Hier – De Jong & De Witte // Gewapend met een iPod en wandelend door de wijk Blijdorp stap je het leven van een onbekende man binnen. Want wat weten we nu echt van elkaar?

Tafelgenoot – Karlijn Souren // Wat gebeurt er als twee onbekenden, van verschillende leeftijden, met elkaar gaan eten? Social food designer Karlijn Souren onderzoekt het in haar nieuwe project Tafelgenoot, speciaal ontwikkeld voor Duizel in het Park. In een intieme, bijzondere omgeving komen twee mensen voor een culinaire beproeving te staan. Kan een gezamenlijke beleving een generatiekloof overbruggen?