De Waterdragers

De Waterdragers

We noemen de planeet Aarde terwijl 70% van het oppervlak is bedekt met Water: een vitaal en eigenzinnig wezen met een meanderend lichaam. Druppelend, stromend, smeltend en hozend zoekt ze haar weg naar open ruimte. Ze doordrenkt onze persoonlijke biografieën en collectieve geschiedenis. Hoe meer we haar leren kennen, hoe beter we begrijpen wat zij nodig heeft, des te meer kunnen we van haar genieten. We kunnen niet zonder. Laten we haar koesteren!

Kom op Duizel in het Park naar de totem voor Water en laat je onderdompelen in een humide ontmoeting. Geniet daarna van een vers getapte limonade uit ATLAN. Proost!

De Waterdragers - een water-win-win-installatie drijvend op een vlot wat is gemaakt op Festival De Bouw i.s.m. Sander Huijzer (Splintergroepering)  - maakt deel uit van Duizel heeft Dorst en is een project van Moniek Driesse & Ilse Evers i.s.m. Maidie van den Bos (Bloesembar).

De Waterdragers zullen met ontwerper en onderzoeker Moniek Driesse meereizen naar Mexico Stad om daar deel uit te maken van het ontwerpend onderzoek ATLAN, plek van water. In samenwerking met ontwerpbureau Primal, onderzoekt Moniek de verhouding tussen water, de stad en haar bewoners. ATLAN streeft niet naar directe antwoorden op de groeiende waterproblematiek, maar onthult onzekerheden en visualiseert datgene wat we niet altijd opmerken in onze dagelijkse gewoonten.

Vr 4 aug: 16.00 - 19.00 uur I Za 5 & zo 6 aug: 13.00 - 18.00 uur