Duizel heeft Dorst

Duizel heeft Dorst

Duizel heeft Dorst nodigt je uit om mee te denken en te praten over waterproblemen in Rotterdam: welke ideeën heb jij om het hemelwater op te vangen of beter weg te laten stromen?

Volg de parade die zaterdag over het terrein trekt en laat je verhaal of idee achter bij onze ‘Chroniqueur van het Water’:  Ook delen we maar liefst 20.000 regenwormen uit, onze ‘gangmakers’: Deze kleine beestjes zorgen er namelijk voor dat de grond onder onze festivalvoeten weer lekker luchtig wordt waardoor het water beter weg kan lopen. Verder trekken we de wijk in om kale stenen te vervangen voor fris groen met hulp van ons Guerilla Gardening team van Stichting Tussentuin en Groenpool Noord.

Op zondag worden de bevindingen en uitkomsten van zaterdag gepresenteerd en onze chroniqueur verkondigt de meest inspirerende waterverhalen. Ontwerper en onderzoeker Moniek Driesse komt vertellen over haar onderzoek naar het recht op water in Mexico-stad. Je kan eerder al meewerken aan De Waterdragers: een water-win-installatie drijvend op het water.

Za 4 14.00 - 20.00 uur & zo 5 aug 18.00 uur