Ik Was Hier I De Jong & De Witte

Ik Was Hier I De Jong & De Witte

Een 30 minuten durende ervaringsdocumentaire waarin film en realiteit met elkaar worden verweven.

De Jong & De Witte ontwikkelen hun nieuwe locatievoorstelling ‘Ik Was Hier’; een filmische wandelroute, waarbij de bezoeker gewapend met een iPod het leven van een onbekende man binnenstapt. Tijdens Festival Duizel in het Park tonen zij hun project in wording en doorkruisen de wijk Blijdorp, op zoek naar de ongeziene mens. Want wat weten we nu echt van elkaar?

“Een half jaar geleden overleed onze buurman. Hij had geen familie, er was geen afscheid of gangbare begrafenis. Naar aanleiding hiervan stuurden we een briefje aan een aantal bevriende buurtgenoten om elkaar te treffen in zijn huis, waar we vervolgens lange tijd hebben doorgebracht. Waar onze vooroordelen over deze eenzame man eerst werden bevestigd, begonnen we ons steeds meer af te vragen wat zijn verlangens, dromen en gedachten moeten zijn geweest, in zijn leven en op de dag dat hij stierf.”

Kijk op Facebook voor een indruk van de projecten van De Jong & De Witte.

De voorstelling kent een minimale leeftijd van 12 jaar en is een individuele ervaring. Je vertrekt vanaf het festival terrein naar een locatie in de wijk, dus hou rekening met een stukje lopen.

Vr 4 aug: 17.00 - 18.30 uur I Za 5 & zo 6 aug: 13.30 - 15.00 & 16.00 - 17.30 & 19.00 - 20.30 uur