Luister & Duizel

Luister & Duizel

Voor het eerst in de geschiedenis van Duizel in het Park hebben we een Spoken Word programma! Zondag 6 augustus dragen Spoken Word artiesten Ike Krijnen, Mariana Hirschfeld, Derek Otte en M. voor uit eigen werk.

Ike Krijnen
Ike Krijnen is een plaatjestolk die je meeneemt naar andere werkelijkheden met zijn spoken word performances en gedichten. Ike zijn performances zijn theatraal, zijn beeldspraak sprookjesachtig en elke keer als je met je ogen knippert zie je weer iemand anders. Eerder stond hij al op het podium van De Melkweg en de Rotterdamse Schouwburg.

Mariana Hirschfeld
Schrijver en dichter Mariana Hirschfeld – niet geboren, maar wel getogen in Rotterdam - is sinds twee jaar actief in de Spoken Word scene. Ze deed o.a. mee aan ‘Woorden Worden Zinnen’, ‘Late Night Poetry Jam’ en werd tweede bij de Spoken Awards (categorie Poetry). Nog maar 20 jaar jong, is deze dame ook nog eens bezig met het schrijven van haar eerste boek.  

Derek Otte
Deze stadsdichter van Rotterdam, huisdichter van radiozender FunX en docent Spoken Word leeft volgens drie lijfspreuken: 1) de zin van het leven, is er zin in hebben. 2) Taal is alles, want alles is taal. 3) Je wordt wie je wilt zijn, door te blijven wie je bent. 4) Meerdere wegen leiden naar dromen. Dat waren er vier. Want Derek was altijd al beter in taal dan in rekenen… en inmiddels een kei in ‘eigenzinnige taaltovenarij’.

M.
Rotterdammer M. zoekt naar het wezenlijke: hij ziet en vertaalt de schoonheid van het hedendaagse naar poëzie. Als hij op het podium staat zie je geen act, maar iemand die recht uit het hart spreekt. Van mens tot mens, en met een kritische blik, herinnert M. je eraan dat de wereld niet om het individu draait. Saamhorigheid is onze natuur.

Meer weten over Spoken Word in Rotterdam? Lees het artikel van Vers Beton. Of luister naar ‘Tijdig’ van Derek Otte.

Zo 6 aug: 13.30 & 18.30 uur I Podium in 't Bos