Mengelmoes

Mengelmoes

Mengelmoes - De moestuin als bron van verhalen

Mengelmoes is een reizende installatie - inclusief tuin, keuken, expositie en podcast - waarmee de mooiste volks- en moestuinverhalen van vroeger en nu worden opgehaald én gedeeld. Verhalen over het onderhouden van een moestuin, over paardenbloemstamppot, over inmaken, wecken, Keulse potten en meer. De installatie reist van verzorgingshuis naar festival en terug.

Van 17 juli t/m 4 augustus vind je Mengelmoes bij Humanitas Bergweg (Bergwegplantsoen 10). De verhalen die daar verzameld zijn, worden op vrijdag 4 augustus gepresenteerd tijdens Duizel in het Park. Gedurende het festival kun je ook nog de miniversie van de Mengelmoes installatie bezoeken en de verhalen (via podcasts) beluisteren.

Heeft u (80+) ook een mooi moestuinverhaal? Kom dan tussen 17 juli en 4 augustus naar Humanitas Bergweg, waar u ook kunt deelnemen aan verschillende workshops:

  • vrijdag 14 juli, aanvang 13.00 uur: eetervaring onder leiding van social food designer Karlijn Souren
  • vrijdag 21 juli, aanvang 13.00 uur: schrijver Elske van Lonkhuyzen tekent nieuwe verhalen op in een gestencilde moestuinkrant
  • vrijdag 28 juli, aanvang 13.30 uur: presentatie met voordrachten, een lekker hapje en de mooie verhalen van Humanitas bewoners

 

Luister hier alvast naar het verhaal De Moestuin, uit een eerdere expositie.

Mengelmoes is een initiatief van Platform voor Ouderen en Verhalen en werkt in deze editie samen met social food designer Karlijn Souren en schrijver Elske van Lonkhuyzen.

Vr 4 aug: 16.00 uur (presentatie) I Za 4 & zo 5 aug: de hele dag (mini-installatie)